szombat

Kismama jóga - hogyan is zajlik egy óra

Forrás: www.thestar.com

Ezekre az órákra várunk minden kismamát, akár jógázott már akár nem. Hatása mindenképpen pozitív.
Azért, hogy lássátok hogyan is néz ki egy óra, leírom a menetét:

Ráhangolódás/Meditáció: Mindenekelőtt segít ráhangolódni az órára, a testünkre és a babára. Elengedjük a napi fáradalmainkat, feszültségeket, a gyakorlás sokkal kiegyensúlyozottabb.

Légzőgyakorlatok (pránájáma): A légzés kulcsfontosságú lehet a szülés alatt a fájdalomcsillapítás, a baba kisegítése és a félelmek leküzdése terén. Segítenek a lazításban, a fáradság és a feszültség oldásában, a szervek és a baba jobb oxigénellátottságában.

Bemelegítés: Izmok, ízületek bemelegítése a gyakorlásra.

Gyakorlatok (ászanák): Ülő és/vagy álló gyakorlatok, a jóga könnyített testtartásaival, speciálisan a várandósság alatt igénybe vett testrészekre koncentrálva (hát, csípő, stb).
Az ászanák gyakorlásával megelőzhetjő, illetve megszüntethetjő sok olyan, a várandósság alatt esetleg jelentkező kellemetlenség mint pl derékfájás, aranyér, elhízás, terhességi csíkok, lábfájás stb.

Gátizomtorna: A gázizomtornával felkészítjük az izmokat a szülésre, valamint a gyors regenerálódásra.

Relaxáció: Teljes ellazulást biztosít testileg, mentálisan és lelkileg, mely alatt a babával is kapcsolatba lépünk. Segít a szüléssel, várandóssággal kapcsolatos esetleges félelmeink kezelésében, az álmatlanság megszüntetésében és a pozitív szemléletmód kialakításában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése